over ons

Italiaans restaurant in het centrum van Amsterdam

Sinds 1990 biedt Trattoria Fantasia een warme dosis Italiaanse zon en geest in het centrum van Amsterdam. Het is een traktatie voor de zintuigen zodra je het restaurant binnenloopt: het geluid van een vriendelijke begroeting, de aanblik van een nieuw ontworpen interieur dat in evenwicht staat tussen verfijning en comfort, en de geur van verleidelijke aroma’s van onze authentieke cucina italiana.

Locals en reizigers zijn al lange tijd zowel verrast en verbaasd, vooral als ze eenmaal de smaak van de uitstekende eten bij Trattoria Fantasia proeven. Sfeer, service en smaken komen allemaal samen op een unieke Italiaanse manier, kan dit echt in Amsterdam?

Het goede nieuws is dat je niet naar Italië hoeft te gaan. Trattoria Fantasia is gelegen op 1 minuut lopen vanaf het Leidseplein. Hier stoppen de tramlijnen 1, 2, 5, 7 en 10. Op het Leidseplein stoppen ook buslijnen 142, 145, 170, 172, 197 en diverse streek- en nachtbussen. Vanaf het Centraal Station vertrekt er iedere 5 minuten een tram naar het Leidseplein, die er gemiddeld 13 minuten over doet.

30 jaar ervaring in de Italiaanse keuken

Onze chef-kok Crudeli is afkomstig uit Toscane en heeft meer dan 30 jaar keuken ervaring. En zoals alle goede Italiaanse koks begeleidt hij persoonlijk de aanschaf van de perfecte ingrediënten tot en met de uiteindelijke presentatie op het bord. Hij gaat zelfs regelmatig terug naar zijn geboortestreek, waar hij lokale producten en hoge kwaliteit pasta selecteert voor de gasten van Trattoria Fantasia. U kunt het verschil proeven.

wijn rechtstreeks uit italie

Deze unieke Italiaanse vooruitzichten worden tevens weerspiegeld in onze interessante wijnkaart. Onze wijnen per glas, zowel wit als rood, stil en frizzante, zijn afkomstig uit Emilia-Romagna, een Italiaanse streek waar ze echt weten hoe om te eten – het is het huis van Parmigiano Reggiano en de Prosciutto di Parma. Zij weten ook dat de beste wijnen casual eigenlijk maken voedsel beter smaakt. En onze huiswijnen zeker doen! Wij bieden zelfs een Bardolino rose uit de Veneto per glas, een verfrissend droge wijn koel geserveerd dat is geweldig met allerlei gerechten.

En als je op zoek bent naar een fles te delen, onze wijnkaart omvat zowel de bekende en exotische, in alle prijsklassen. Van een vrolijke en frisse witte Pinot Grigio, een diepgaande en broeierige Barolo, kunnen onze medewerkers u helpen kiezen voor een fles die uw diner ervaring zal verbeteren.

1990

Geopend

Trattoria Fantasia

2014

Certificate of excellence

Tripadvisor

2018

Best services

Google

2021

Travelers' Choice

Tripadvisor

Località Creates Very Impressive & Special Italian Cuisine

Real Taste Of Italy

Trattoria Fantasia
trattoria fantasia
Copyright © 2022. All rights reserved.
Copyright © 2022. All rights reserved.